Vesa Ellonen

Lakimies, toimitusjohtaja, osakas

Olen vuonna 1978 syntynyt savolainen. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Pieksämäen lukiosta vuonna 1996. Valmistuin oikeustieteen kandidaatiksi Lapin yliopistosta vuonna 2001.  Tuomioistuinharjoittelun suoritettuani sain varatuomarin arvon Itä-Suomen hovioikeudesta vuonna 2003. Suoritin kauppatieteiden maisteritutkinnon Oulun yliopistosta vuonna 2010. Lisäksi olen suorittanut turvallisuusalan ylemmän tradenomitutkinnon Laureasta vuonna 2012. Teen väitöskirjaa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella.

Minulla on ollut onni tehdä töitä lähes koko urani kunkin tehtävän näköalapaikoilla ja asua sekä elää lähes koko elämäni Etelä-Savossa. Ennen ihastumistani liikejuridiikkaan työskentelin Savonlinnan maistraatissa, Itä-Suomen lääninhallituksen poliisiosastolla, Mikkelin poliisilaitoksessa, sisäasiainministeriössä ja Poliisihallituksessa yksityisen turvallisuusalan ohjauksesta ja valvonnasta vastaavana ylitarkastajana sekä ylikomisariona noin 10 vuoden ajan. Sisäasiainministeriössä muun muassa aloitin yksityisen turvallisuusalan lainsäädännön kokonaisuudistuksen vastuuvalmistelijana. Toimin myös turvallisuusalan neuvottelukunnan sihteerinä yli kahdeksan vuoden ajan.

Ennen kuin aloitin yrittäjänä Laki ja Järjestys Oy:ssä olin KPMG:n itäisen alueen ensimmäinen liikejuristi ja Mikkelin toimiston asiakasvastuullinen johtaja lähes kuuden vuoden ajan hoitaen laajasti erilaisia yhtiöiden ja julkishallinnon oikeudellisia toimeksiantoja.

Vapaa-aikani nautin perheeni parissa Mikkelissä ja kesämökkiä rakennellen. Yritän myös harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja erityisesti jääkiekko on edelleen lajeista rakkain. Ikuisesti uteliaana opiskelen ja luen kirjoja aina tilaisuuden tullen.